Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Cultuur

Op het Marnix College valt op cultureel en muzikaal gebied een hoop te beleven. Zo verzorgt de school ieder jaar een aantal bijzondere theater- en muziekproducties. Ook de lange koor- en orkesttraditie van het Marnix College is in Ede en omstreken bekend.

Toneel

Onder leiding van onze eigen regisseur worden jaarlijks minimaal twee voorstellingen ten tonele gebracht. Een voorstelling wordt gespeeld door een groep leerlingen uit alle leerjaren van de school en daarnaast spelen leerlingen uit de vijfde klas van het gymnasium ook jaarlijks een voorstelling.
 

Het Koor

Het Koor bestaat uit een gevarieerd gezelschap van leerlingen, oud-leerlingen, ouders en docenten. Samen spelen en zingen zij bijzondere klassieke muziekstukken, maar ook moderne muziek staat op het repertoire.
 

Vooropleiding Conservatorium en Kunstacademie

In samenwerking met de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten biedt het Marnix College als enige school in de omgeving een op maat gesneden vooropleiding voor het Conservatorium en voor de Kunstacademie aan. Meer informatie daarover is te krijgen bij dhr. Jozef Rouschop en dhr. Kees Oosting.
 

Open Podium

Ieder jaar wordt op het Marnix College een open podium georganiseerd. Tijdens deze speciale avond laten talentvolle leerlingen zien waartoe zij in staat zijn op het gebied van muziek, zang en dans.
 

Cafe ToTaal

Ook ieder jaar organiseert de school een Café ToTaal avond waar leerlingen hun prestaties op het gebied van poëzie aan een groot publiek tonen. De organisatie van deze avond is in handen van mevr. Mariken Mallon.