Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Open Podium 2018


Donderdag 22 maart was het zover: Het Open Podium 2018!


Wat was het weer een prachtige avond, gevuld met veel talent. De avond was een ware traktatie voor het publiek met onder- en bovenbouwleerlingen die straalden tijdens hun muzikale optreden. Primeur dit jaar was een verrassingsoptreden van docenten Boaz, Emre, Carina, Anne en Josje die schitterden op het podium met het nummer ‘Fame’, als popgroep ‘Les Ephémérès’.


De juryleden, Roos Blufpand (oud-leerling), Joel Slagtand, Michel Bron (oud-leerling) en Marcel Savelkoul, hadden er een moeilijke taak aan, maar uiteindelijk kende de avond 4 winnaars: Noa Schonewille vertolkte een nummer van Grace VanderWaal. Ze begeleide zichzelf op ukelele en werd daarbij op een geweldige manier ondersteund door de band bestaande uit Pim Huitink (drums), Gijs Huitink (toetsen), Joshua van der Spreng (basgitaar) en Simon Leferink (elektrische gitaar).


Jonathan van Vliet, beter bekend onder artiestennaam Johny Vliet, stal de show met een zelfgeschreven nummer. ‘The wrong shoes’ kreeg veel lof van de jury. Ook Johny werd ondersteund door de band.
Bij klassieke muziek waren er tevens twee winnaars: Anne Kossen speelde op fenomenale wijze op haar blokfluit een Csárdás van de componist Monti, ondersteund door haar vader Willem op de piano. Technisch erg lastig, aangezien het origineel is gecomponeerd voor de viool.


Maarten Bauer blies de zaal omver met een zelf gecomponeerd stuk over dinosaurussen met als grote inspiratiebron zijn eigen Dino. Met een verdiend lang applaus als gevolg. Felicitaties voor de winnaars en dank aan alle acts. Tot volgend jaar!

 

Klik voor foto's op onderstaande afbeelding!