Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Gymnasium

Een ontdekkingsreis door een rijk verleden

 

De wijsheid van vroeger, de kennis van nu en de focus op later: het Marnix Gymnasium neemt je mee op een ontdekkingsreis door een rijk verleden, vol leerzame inzichten en inspirerende vergezichten. Je gaat terug naar de basis van onze huidige taal en wetenschap – kennis die je meeneemt om de wereld van nu beter te begrijpen en die je uitbreidt om straks jouw unieke bijdrage te kunnen leveren aan de wereld van morgen.

Op het Marnix Gymnasium geen stoffige lesstof dus, maar flexibel onderwijs dat altijd vooruitkijkt en meegroeit – met jou én met de allerlaatste ontwikkelingen, zodat je straks klaar bent voor de opleidingen en banen van de toekomst. Juist dat maakt het Marnix Gymnasium ‘een klasse apart’.

 

HECHTE GROEP, OP SCHOOL EN ONLINE
Die ontdekkingsreis maak je bij ons niet alleen: vanaf het eerste jaar vorm je ook letterlijk ‘een klas apart’. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht en een vaste samenstelling tot en met de derde klas leer je elkaar goed kennen. Je werkt veel samen, je
inspireert elkaar en je daagt elkaar uit. Op school, en ook daarbuiten: in de online leeromgeving van het Marnix Gymnasium vind je straks al je lesstof, je huiswerk, je studiewijzers en je afspraken met je docenten. Plus extra lesmateriaal, zodat we het onderwijs nog beter af kunnen stemmen op jouw talenten en mogelijkheden.

 

EEN STREEPJE VOOR
Ook inhoudelijk heb je op het Marnix Gymnasium een streepje voor. Zo lees je al in de derde klas authentieke teksten in het Latijn – van verslagen van Caesar over zijn veldtochten in Gallië tot meeslepende verhalen uit de Metamorfosen van Ovidius. Wil je meer en kan je
meer, dan bieden we je datzelfde jaar de kans om een eigen onderzoek uit te voeren in het project EXTRA, bijvoorbeeld voor het vak natuurkunde, Engels of geschiedenis. En ook als gymnasium-leerling kies in de bovenbouw (vanaf het vierde jaar) voor één van de
interessante profielen, die je - ook als je een goede bèta-leerling bent - optimaal voorbereiden op de universitaire studie van jouw keuze. Last but not least kun je in de laatste twee jaren je bagage nog verder vergroten door het behalen van het internationaal erkende IB-Engels certificaat – waarmee je laat zien dat jouw Engels van een hoog niveau is. Dit is niet alleen van belang bij toelating tot veel universiteiten, het vergroot ook je kansen op de arbeidsmarkt, waar door globalisering en nieuwe media Engels steeds vaker de voertaal is.

 

GYMNASIUMMODULES
In de eerste drie jaar bieden we je de mogelijkheid om je te verbreden in een aantal verschillende onderwerpen, zoals Chinese taal- en cultuur, modelbouw, mythologie en oosterse vechtsport. Eén middag in de week verdiep je je achtereenvolgens in deze onderwerpen, zodat je naast je gewone lessen ook op fysiek en sociaal vlak extra wordt uitgedaagd.

 

JE GRENZEN VERLEGGEN
Op het Marnix Gymnasium houdt je schooldag niet op als je je huiswerk afhebt. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 spelen bijvoorbeeld mee in de Grote Dionysa, een toneelfestival dat al in het oude Athene werd opgevoerd. Je kunt je grenzen verleggen tijdens interessante excursies naar Xanten en Keulen en met prachtige reizen naar Rome en de Provence. Je
kunt meestrijden in uitdagende Olympiades en de Grote Ken je Klassieken Quiz. En zo zijn er nog veel meer activiteiten om je te ontwikkelen, ontplooien en ontspannen: van een debatteam tot een zeilkamp en van muziektheater tot gala’s en feesten.

 

JIJ MAAKT HET VERSCHIL
Zo biedt het Marnix Gymnasium je een veelzijdige ontdekkingsreis waar je mee verder kunt. Met veel extra bagage en een diploma met meerwaarde ben jij straks niet alleen optimaal voorbereid op de universitaire studie van jouw keuze, maar ook op de veranderende wereld van morgen - een wereld waarin jij het verschil kunt maken.

 

MEER WETEN?
Kijk op www.marnixcollege.nl/onderwijs/gymnasium of neem contact op met Gijs Verbeek,
contactpersoon voor het gymnasium. Hij kan al je vragen beantwoorden - zowel telefonisch,
per e-mail als in een persoonlijk gesprek. Je kunt Gijs Verbeek bereiken op telefoonnummer
0318 - 655 045 of door een e-mail te sturen naar: G.Verbeek@marnixcollege.nl