Welkom bij het Marnix College

Samen School Maken

Boeken

Momenteel zijn er voor ouders geen kosten verbonden aan schoolboeken. Aan alle leerlingen worden door de school lesboeken en werkboeken uitgereikt. Deze boeken hoeft u niet zelf te bestellen, dat doet de school voor u. De boeken krijgt uw kind in bruikleen en moeten altijd gekaft zijn. Het Marnix College heeft er voor gekozen geen borg te heffen op de uitgeleende boeken. Eventuele ongebruikelijke schade wordt wel op de gebruiker of zijn ouders verhaald.

 

Wij vragen uw speciale aandacht voor de werkboeken. Deels zijn zij eigendom van de school en mogen de leerlingen er dus ook niet in schrijven. Deze werkboeken moeten aan het eind van het schooljaar weer ingeleverd worden. Een ander deel van de werkboeken is voor eenmalig gebruik en daarin mag uw kind wel schrijven. Een dergelijk werkboek hoeft aan het eind van het schooljaar natuurlijk niet ingeleverd te worden.
Werkboeken die weer ingeleverd moeten worden, hebben aan de binnenkant van de kaft een naamsticker. Daarop schrijft uw kind zijn naam. Werkboeken die voor eenmalig gebruik uitgedeeld worden, hebben een dergelijke naamsticker niet.

 

Als leerlingen schrijven in boeken die uitgeleend worden, of het nu werkboeken zijn of tekstboeken, wordt aan ouders een rekening ter hoogte van de vervangingswaarde van dat boek gestuurd.

 

Boeken die jarenlang meegaan en door meerdere kinderen in één gezin gebruikt kunnen worden (denk aan een atlas of aan woordenboeken) komen nog wel voor rekening van de ouders.

 

In de laatste week van de vakantie (m.u.v. de brugklasleerlingen) haalt elke leerling de voor hem gereserveerde boeken op school op. Het rooster daarvoor is de te bekijken/downloaden onderaan dit bericht en zal ook in Marnix Motief worden gepubliceerd. Mocht u nog op vakantie zijn in die week, stuurt u dan een e-mail naar E.Baudoin@marnixcollege.nl, zodat gezocht kan worden naar een oplossing.

 

Hebt u naar aanleiding van deze informatie nog vragen, dan kunt u een e-mail sturen naar E.Baudoin@marnixcollege.nl.